[fb] O widokach z mojego domu |
Pete
|
Dziś godzinę temu była wspaniała przejrzystość powietrza.
Wspaniale było widać Babią Górę, co jest rzadkością. I teraz mam pytanie do Was bo na pewno będziecie wiedzieć: Po raz pierwszy od roku było widać coś jak Tatry. Ale to nie są nasze Tatry. Wygląda mi to na Wielką Fatrę albo Tatry Bielskie. Daje fotkę. Co wy o tym sądzicie. Przeprasam za te wszystkie słupy i druty na fotkach, ale inaczej się nie dało. [link widoczny dla zalogowanych] I Babia [link widoczny dla zalogowanych] [link widoczny dla zalogowanych] |
||||||||||||||
Ostatnio zmieniony przez Pete dnia Pią 14:53, 13 Kwi 2007, w całości zmieniany 1 raz |
mateusz_j
|
Hah, u mnie identycznie (Bielsko-Biała) - dokładnie ok. godz. 9 szedłem do kościoła i Babią było widać podobnie. Aż się chciałem po aparat wrócić
ps. A gdzie mieszkasz? |
||||||||||||||
|
Pete
|
Mieszkam W Chełmie Śląskim (to jest dawna dzielnica Mysłowic). Do Bielska ode mnie jest z jakieś 60 km.
|
||||||||||||||
|
Spoko
|
Ja bym odrzucił Wielką Fatrę .Bardziej to będą Tatry .Ale która część ?.Wielka Fatra znajdowałaby się na prawo od Pasma Babiej A domyślam się że te szczyty są na lewo od Babiej G..Ostatecznie po kierunkach można się zorientować
|
||||||||||||||
|
mateusz_j
|
Kurde, teraz to mnie zatkało... Nieraz bywam w Mysłowicach i nie przypuszczałem, że stamtąd jest taka widoczność tu na południe. |
||||||||||||||||
|
xaga
Moderator
|
Pete!!! to Ty masz Babią za oknem......super.....
|
||||||||||||||
|
ammo
|
Babia jest na tyle wyeksponowaną górą, że widać ją naprawdę z wielu miejsc, zwłaszcza przy ładnej pogodzie
|
||||||||||||||
|
mateusz_j
|
To ja się (bezczelnie ) podepnę pod temat i umieszczę wakacyjne zdjęcie Babiej cyknięte na lotnisku w Bielsku:
(swoją drogą, widoczne są 3 pasma Beskidów) |
||||||||||||||
|
Słonko
|
Witaj Pete Co ja bym dała, żeby mieć taki widok z okna ... nawet z tymi słupami a tak mam za oknem Stocznie Szczecińska
Serdecznie pozdrawiam |
||||||||||||||
|
Pete
|
Słonko - konieczna jest przeprowadzka na południe
|
||||||||||||||
|
Słonko
|
|
||||||||||||||
|
Pete
|
Wczoraj były znowu przepiękne widoki - może nie takie jak w styczniu, bo tym razem już nie było widać Tatr, ale równie pokaźnie było widać Babią
Przepraszam za słabą jakość zdjęć, ale użyty jest tu oczywiście największy zoom. Babia G. [link widoczny dla zalogowanych] Skrzyczne [link widoczny dla zalogowanych] |
||||||||||||||
|
menelkij
|
A to i ja się pochwalę.
[link widoczny dla zalogowanych] [link widoczny dla zalogowanych] [link widoczny dla zalogowanych] [link widoczny dla zalogowanych] |
||||||||||||||
|
ammo
|
Mój widok zza żywopłotu :
[link widoczny dla zalogowanych] |
||||||||||||||
|
buba
|
fajnie sie macie!!!!!!! ale ja tez nie narzekam bo z okna widze las
|